Flexibel personallösning för säsongsbutiker

Plocklag i Vemdalen, Björnrike och Vemdalsskalet

 

Under vintersäsongen i Vemdalen ska ett dussintals nya medarbetare rekryteras till ICA-butikerna för att möta turistområdets anstormning av kunder. Välfrontade, påfyllda hyllor och ett strukturerat arbetssätt kring nya leveranser kan vara avgörande för en ICA-butik. Genom att anlita bemanningsföretaget Bemannica kunde ICA-butikerna avlasta den egna personalen genom att ett sammansvetsat varuplocksteam tog hand om varuplocket. Tjänsten användes när behovet var som störst vilket minskade arbetsbördan och stressen på ordinariepersonalen i butiken, ett stort värde för organisationen enligt handlaren Patrick Sjölund.

Under sammanlagt 5 veckor arbetade 5 varuplockare i teamform med att fylla på varor och fronta på kolonialavdelningen, mejeriet och djupfryst i de tre ICA-butikerna i Vemdalen, Vemdalsskalet och Björnrike.

Om Vemdalen

Vemdalen är den genuina skidorten bara 48 mil från Stockholm. I Vemdalen finns tre ICA-butiker,  ICA Nära Vemdalsskalet, ICA Nära Björnrike och ICA Nära Vemdalen.

Vårt uppdrag

Att tillsätta ett ambulerande team av erfarna varuplockare som hjälper till med att plocka leveransen av varor till kolonial, mejeri och djupfryst under ICA-butikernas viktiga period under säsongen 18/19.

Framgånsrecept

Nätverk med räckvidd

Förarbete – rekrytering

Initialt började uppdraget med upprättande av en kravprofil som sedan låg till grund för urvalet under rekryteringsprocessen och tillsättning av konsulter till uppdraget. Kravprofilen mynnar sedan ut i marknadsföringsmaterial som dels går ut i våra offentliga jobbannonser samt interna utskick till befintliga konsulter och kandidatbank.

 

Vi finns där, alla dagar året om för våra anställda

Arbetsgivaransvaret – konsultchefer

Vi försåg konsulterna med den information de behövde ha om uppdraget, hjälpte till att samordna och gav dem praktisk information kring boende osv. samt fanns tillgängliga för frågor och stöttning vid behov. Bemannica har konsultchefer stationerade i Malmö och i Stockholm.

“Det var trevligt att uppleva den fina naturen och vackra vinterlandskapet. Intrycket av ICA-butikerna var mycket positivt, fantastiskt snäll personal. Det är en toppenidé att ha möjligheten att få åka iväg och jobba på annan ort” – Lukas, konsult på Bemannica.

Vill du veta mer om uppdraget?

Ring eller maila till christian.eriksson@bemannica.se / 070 – 547 48 13