60 rekryterade chaufförer till ICA E-handel i Jordbro från Bemannica

Bemannica kontaktades inför öppningen av E-handelslagret i oktober 2018. Uppdraget gick ut på att ett större antal chaufförer skulle anställas under årsslutet och början av 2019. Vår uppgift var att annonsera efter kundfokuserade chaufförer som dels har erfarenhet av service sedan tidigare och god körvana.

”Bemannica har gjort ett bra jobb, riktigt bra jobb. Smidig rekryteringsprocess, hög kvalité på kandidater” – Christian Foxberg, Gruppchef ICA EHL.

Första urval av kandidater, telefonavstämning, referenstagning och löpande kandidathantering genomfördes av Bemannica. Färdiga kandidatpresentationer skickades som beslutsunderlag till ICAs administrativa personal som kunde fokusera på mötet med toppkandidater. Processen sparar mycket tid som gruppcheferna kan lägga på annat.

”Vi är mycket stolta över resultatet i processen som visar att vi kan hjälpa en snabbväxande organisation som ICA EHL Jordbro med skalbar kompetensförsörjning. Det är en kombination av våra kompetenta rekryterare, rätt ledarskap och effektiva digitala system som skapat resultatet som vi ser det” – Christian Eriksson, VD, Bemannica.

Om ICA EHL Jordbro

ICA EHL Jordbro är ett lager för lösplock för ICAs E-handel. Under 2018 växte ICAs E-handel med omkring 50 procent och omsatte 1,5 miljarder kronor på onlineförsäljningen. Lagret har över 300 medarbetare vilket utgörs av administrativ personal, plockpersonal och chaufförer.

Icas e-handel växer – närmar sig två miljarder

Vårt uppdrag

Bemannicas är en rekryteringspartner till ICA EHL Jordbro och har tillsammans med ICAs administrativa personal rekryterat chaufförer till E-handelslagret i Jordbro.

Annonsering

Räckvidd till passiva och aktiva arbetssökare

Personalica är en jobbsajt där ICA-butiker kan annonsera efter kandidater och samtidigt en tydlig plats för individer som bara söker drömjobbet på ICA-butik. Annonsering på jobbsajten kompletteras med annonsering på Arbetsförmedlingen, på Facebook, Google, Linkedin, Instagram och Snapchat. Sajten har nära 130 000 besök 2018 och över 1 miljon exponeringar i sociala medier.

Statistik från annonseringen åt ICA EHL

3 000 unika annonsbesök

660 ansökningar

35 000 exponeringar i Facebook/Instagram

Digitalisering ger effektivitet

Rätt verktyg ger resultat

För att underlätta kommunikationen och samarbetet mellan ICAs administrativa personal och Bemannicas rekryterare användes det moderna rekryteringsverktyget Teamtailor där kandidater organiserades utifrån olika steg i processen. Tillsammans med olika automatiserade triggers effektiviserades rekryteringsarbetet vilket bidrog till att fler färdiga kandidatpresentationer kunde levereras på kort tid till kunden.

Skräddarsydd rekrytering

Vi gör dem delar du vill ha hjälp med

Behöver du hjälp med annonsering, urval, första telefonintervju men vill ta referenstagningen själv? det går utmärkt. Med Bemannica kan du skräddarsy rekryteringsprocessen så att den passar ditt sätt att arbeta. Kostnaden för rekryteringshjälpen är rörlig, så att du vet att du betalar för resultat. Rekryteringsarbetet utförs av utbildade rekryterare med relevant utbildning och erfarenhet av rekrytering till specifikt ICA-butiker.

Auktoriserat rekryteringsföretag

Trygghet för dig

Auktorisationen för rekryteringsföretag innebär en trygghet för uppdragsgivare, kandidater och medarbetare inom Bemannicas rekryteringsprocess. För att bli ett auktoriserat rekryteringsföretag krävs det bland annat att företaget redovisar referensfall, är ekonomiskt skötsamt och har ett system för arbetssätt, uppföljning och resultatmätning. Läs mer om våra certifieringar.