Bemannica, ett auktoriserat bemanningsföretag

Auktorisationen säkerställer att rätt lager och regler följs, skatter erläggs och att relevanta försäkringar finns. Granskning varje år.

Bemannica, ett auktoriserat rekryteringsföretag

Auktorisationen säkerställer att rekryteringsföretaget är ett seriöst företag som uppfyller höga krav på affärsmässighet.

Auktoriserat av Bemanningsföretagen genom Almega.

Bemannica är ett auktoriserat bemanningsföretag och rekryteringsföretag av Bemanningsföretagen genom Almega. Det är en garanti för att lagar och regler följs. Kraven för att bli auktoriserade innefattar bland annat kollektivavtal, jämställdhetsplan, försäkringar, skatter och avgifter samt en årlig granskning av en auktorisationsnämnd. Aukorisationnämnden består av representanter från Bemanningsföretagen och Handelsanställdas Fackförbund.

Auktorisationen för rekryteringsföretag är ny sedan 1 oktober 2016 och innebär en trygghet för uppdragsgivare, kandidater och medarbetare inom Bemannicas rekryteringsprocess. För att bli ett auktoriserat rekryteringsföretag krävs det bland annat att företaget redovisar referensfall, är ekonomiskt skötsamt och har ett system för arbetssätt, uppföljning och resultatmätning. Läs mer om vår rekryteringsprocess här.

Bemanningsavtalet – Rätt Kollektivavtal i branschen

För arbetare tillämpar vi bemanningsavtalet som är ett kollektivavtal mellan Bemanningsföretagen och LO-förbunden (Handelsanställdas Fackförbund).

För våra tjänstemän har vi kollektivavtal med Unionen.

Bemannica har dessutom detaljhandelsavtalet och därmed ett ytterligare kollektivavtal mellan Svensk Handel och Handelsanställdas Fackförbund.

Vi är medlemmar i Svensk Handel och har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund.

Vi har olycksfallsförsäkring genom Fora.

Vi har Ansvarsförsäkring, Förmögenhetsskada, Rättsskyddsförsäkring och Förmögenhetsbrottsförsäkring genom Trygg Hansa